joi, 11 iulie 2013

Arsenie Boca



Cand ai fost ultima oara intr-o biserica si care este parerea ta despre religie? Ideea de biserica ar trebui sa-ti inspire un lacas al iubirii de Dumnezeu in care sa te poti elibera si desfasura in liniste, sa te apropii de Dumnezeu. Eu ma intreb cati dintre cei in varsta se roaga si cred cu adevarat, si-l simt pe Dumenzeu atunci cand merg intr-un astfel de lacas. Popii sunt si ei oameni, gresesc si sunt pacatosi. Dar nu ar trebui chiar ei, cei care au ales calea Lui, sa ne inspire si sa ne ajute prin credinta lor, sa ne fie aproape noua, pacatosilor? Arsenie Boca e unul dintre acei oameni care pune suflet in ceea ce face si chiar daca uneori nu este atat de usor, a facut atat de multe pentru cei din jur.

Arsenie Boca

Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist plastic român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București), supranumită Capela Sixtină a Orientului.

Născut: 29 septembrie 1910, Județul Hunedoara

Decedat: 28 noiembrie 1989, Sinaia



Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca



Despre rugaciune, cu Parintele Arsenie Boca







Dacă oamenii ţi-ar face dreptate, Dumnezeu cum te-ar mai răsplăti?

          Citat din Arsenie Boca



Nu poţi deveni om mare până nu te socoteşti că ai murit, până nu te obişnuieşti să socoteşti moartea ta ca ceva ce a fost, nu ca ceva ce urmează să fie.

          Citat din Arsenie Boca



Să nu vă gândiţi niciodată că după moarte veţi moşteni împărăţia pe care n-aţi trăit-o încă de pe pământ.

          Citat din Arsenie Boca



Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti.

          Citat din Arsenie Boca



Cea mai lungă cale este cea de la urechi la inimă, adică de la informaţie la convingere.

          Citat din Arsenie Boca



Toţi suntem condamnaţi la moarte şi mai nimeni nu crede că va muri; vorbesc de o credinţă care să-ţi transforme viaţa din vederea morţii, în vederea vieţii. Toţi suntem chemaţi la Viaţă şi mai nimeni nu trăieşte viaţa aceasta după aceea la care suntem chemaţi. Trăim omorând această chemare.

          Citat din Arsenie Boca



Omul se roagă de Dumnezeu să-l scape de necazuri şi Dumnezeu se roagă de om să mai lase păcatul. Acum, judecaţi şi voi, cine de cine să asculte mai întâi, Dumnezeu de om sau Omul de Dumnezeu?

          Citat din Arsenie Boca



Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.

          Citat din Arsenie Boca



Cine caută să scadă la crucea lui, mai mult îşi adaugă.

          Citat din Arsenie Boca



“Tu fă bine şi aşteaptă răul. Binele ţi-l va răsplăti Dumnezeu. Dacă oamenii, rudele ţi-ar face bine, ţie ce cruce ţi-ar mai rămâne? Deci roagă-te pentru cei ce te blesteamă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept dă-i tot ce-i trebuie lui din lăcomie. Cu alte cuvinte, nu te împotrivi răului când te asupreşte cu nedreptate, ca să nu calci legea iubirii de Dumnezeu şi de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu să ai grijă să nu zici rău absolut nimănui, indiferent ce nedreptate ţi-ar face pentru că iertându-le toate, aşa urmezi lui Iisus, aşa ţii împotriva firii sau mai bine zis mai presus de fire legea lui Dumnezeu – a iubirii. Că toţi sunt fiii lui Dumnezeu, chiar dacă ei tăgăduiesc asta, iar tu trebuie să ştii că şi ei au un suflet de mântuit.”

          Parintele Arsenie Boca



Cine vrea să biruie lumea e dator să ia arma rar folosită a iertării, oricâte necazuri ar pătimi de la oamenii lumii acesteia, ca unul ce vede că fraţii săi stau legaţi într-o robie străină, în întunericul necunoştinţei de Dumnezeu şi de ei înşişi.

Cine vrea să biruie lumea se roagă Tatălui său în ascuns sau în gând, pentru orice fiu al lui Dumnezeu, oricât de întunecată purtare ar avea şi oricâte rele i-ar face.

          Parintele Arsenie Boca



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu