joi, 4 aprilie 2013

Destinul

În timpul unei bătălii cruciale, un general a hotărât să atace, cu toate că armata sa era cu mult depăşită numeric de cea inamică. El era încrezător în victorie, dar oamenii săi erau cuprinşi de îndoială. În drum spre câmpul de luptă s-au oprit la un altar. După ce s-a rugat împreună cu soldaţii săi, generalul a scos o monedă şi a zis:

“Voi arunca acum moneda. Dacă nimereşte capul vom câştiga, dacă e pajura vom pierde. Acum e mometul pentru ca destinul să ni se arate.”

Zis şi făcut. A aruncat moneda în aer. Toţi aşteptau cu nerăbdare să vadă ce le-a hotărât soarta. A ieşit capul. Soldaţii au răsuflat uşuraţi. Plini de încredere au atacat armata inamică şi au ieşit victorioşi.

După bătălie un locotenent remarca: “Nimeni nu poate schimba destinul!”

“Într-adevăr!” i-a replicat generalul şi i-a arătat locotenentului moneda. Aceasta avea capul pe ambele părţi.

Da sunt oameni care prin forta lor de caracter pot misca si muntii daca vor cu adevarat ,dar cred ca este si mana Divina cu ei.Asa a fost si in vremuri de mult uitate cu poporul Istrael ,in cartea Josua care o gasim in Biblie, ne este relatata povestea lui Josua slujitorul lui Moise care este trimis de Dumnezeu(Jahve) sa cucereasca tara Canaanului cu efective foarte mici raportat la numarul mare al cananitilor si totusi prin credinta au reusit numai printr-un strigat mai puternic sa darame zidurile cetatii…povestirea o puteti citi mai in detaliu chiar din Biblie

Destinul sta in noi,trebuie doar sa-l descoperim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu