marți, 16 aprilie 2013

Efectul Umbrei (The shadow effect)

Efectul Umbrei - un film remarcabil despre judecatile de valoare cu polaritate pozitiva sau negativa in care ne-am fragmentat si ne-am experimentat perceptia de sine si de lume timp indelungat. Deoarece am capatat suficienta cunoastere si experienta cu privire la fiecare parte prin contrast cu cealalta, avem acum ocazia sa experimentam integrarea partilor intr-un ansamblu al constiintei in care fiecare parte slujeste intregului si intregul slujeste partilor.

Umbra există în fiecare dintre noi. Ea face parte integrantă din noi. Din păcate, noi ne petrecem o mare parte din viață fugind de ea. Departe de a fi atât de înspăimântătoare cum credem, latura noastră întunecată ne promite o viață mai bună și mai împlinită. Umbra noastră se manifestă în fiecare zi. Ea este motivul pentru care ne înfuriem atunci când un prieten apare la întâlnire cu zece minute mai târziu, pentru care țipăm la părinții sau la copiii noștri, chiar dacă aceștia nu au greșit cu nimic, și pentru care ne sabotăm propriul succes în momentele cele mai nepotrivite cu putință. Atât timp cât nu ne vom accepta natura dualistă, noi vom continua să ne rănim pe noi înșine și pe cei dragi, dar și să ne ignorăm potențialul real.

Deepak Chopra, Debbie Ford și Marianne Williamson – toți autori ai unor bestselleruri din lista ziarului New York Times și maeștri de recunoaștere internațională – s-au reunit pentru a-și împărtăși cunoașterea legată de cel mai important obstacol în calea fericirii noastre: umbra. Fiecare din cei trei aduce lumină asupra acelor aspecte ale ființei noastre pe care le negăm, dar care ne controlează totuși viața. Noi nu putem descoperi altfel darurile naturii noastre autentice decât prin acceptarea umbrei noastre.

Combinând înțelepciunea a trei experți, filmul documentar (realizat după cartea cu același nume) Efectul umbrei reprezintă un ghid practic și profund care ne poate ajuta să descoperim darurile pe care le ascunde umbra noastră. Cei trei autori ridică vălul sinelui nostru fals și ne arată ce se ascunde în spatele acestuia, eliberându-ne astfel de trecut și îndemnându-ne să ne continuăm călătoria către desăvârșire. Atunci când nu ne vom mai trăi viața pe jumătate, noi vom deveni capabili să ne îndeplinim visele și să ne asumăm fericirea care reprezintă dreptul nostru prin naștere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu